Een beter contact met je ex-partner in het belang van de kinderen

scheiding-ex-partners-samen-oudersKinderen lijden meer door de manier waarop ouders scheiden, dan door de scheiding zelf. De rugzak van kinderen betrokken bij een heftige scheiding, wordt gevuld met verdriet met alle gevolgen van dien voor hun ontwikkeling. Zo hebben deze kinderen een grote kans op het ooit zelf scheiden. Van de 70.000 (thuiswonende) kinderen die jaarlijks betrokken raken bij een scheiding, ontwikkelt zelfs 30% emotionele of gedragsproblemen. Opzien tegen de wisseldagen is helaas meer regel dan uitzondering.

Klik hier voor het adviesrapport over het verbeteren van de positie van kinderen: 'Vechtende ouders, het kind in de knel' van de Kinderombudsman.

Aan-alle-gescheiden-ouders-van-Nederland-1Herken je jullie kind in de brief van de kinderen van Villa Pinedo, dan is nu het moment daar om in aktie te komen. In een vroeg stadium kan mediation het verschil maken. Waarborg een stabiele basis voor jullie kind door je kind beide ouders te gunnen. Hierdoor lever je een geweldige bijdrage aan het geestelijk en lichamelijk welbevinden van jullie kind. Hoe?

♦ investeer in + 3 sessies om met je ex-partner weer in gesprek te komen
♦ het opruimen van de redenen van het tegen elkaar strijden en plaatsmaken voor de belangen van jullie kind(eren)
♦ leren samen te werken aan het samenwerken op de lijn ex-partners-ouders
♦ parallel solo-ouderschap als het echt niet anders kan
♦ roep bij een oplopende discussie over alimentatie of de uitvoering van het ouderschapsplan tijdig hulp in