Blog

Nieuws en blogs

Via de website van STIEFenCO houdt Marianne jullie graag op de hoogte van nieuws.  Tevens worden hier de blogs gepubliceerd van zowel STIEFenCO als Marianne Smulders Mediation. Klik hier.

Vaderdag, en waar blijft de papieren das voor de stiefvader?

Nog even en dan staat Vaderdag de 19de juni alweer voor de deur. De komende weken zullen ook de basisscholen en de buitenschoolse opvang hier uitgebreid aandacht aan besteden. Menig knutseluurtjes vol knip-, kleur- en plakwerk zullen mooie cadeaus opleveren. Geweldig zou je zeggen, er is echter een grote maar... het is bijna altijd een cadeau in enkelvoud.

De blaasbalg en de onverwerkte scheiding

Het aanwakkeren van het smeulende vuur dat onverwerkte scheiding heet, wordt vaak veroorzaakt door een opeenstapeling van frustratie, jaloezie, loyaliteitsconflict, onzekerheid of een gedragsstoornis ...... De blaasbalg doet zijn intrede.

Plate spinning in het samengestelde gezin; topsport !

De vele persoonlijke verhalen die bij mij in de praktijk aan tafel de revue passeren, doen mij vaak denken – blijkt maar weer eens dat ik echt een beelddenker ben – aan plate spinning. Weet je wel, die wonderlijke circusact waar men probeert tientallen borden op een steel draaiende te houden.

Effectief communiceren bij relatieproblemen en problematiek samengesteld gezin

De afgelopen periode heb ik veelvuldig getuige mogen zijn van de kwetsbaarheid van de mens. De allesomvattende en verlammende angst te verliezen wat je zo verschrikkelijk dierbaar is.

Samengesteld gezin als caleidoscoop

De caleidoscoop heeft menigeen in onze kinderjaren veel plezier gebracht door het zelf kunnen creëren van prachtige kleur-, vorm- en lichtschakeringen.

Vakantiebelevenissen van samengestelde gezinnnen, steeplechase in optima forma!

Voor een samengesteld gezin betekent het met elkaar op vakantie gaan, vaak een volgende stap in het verdiepen van het gezin.

Wees wijs en investeer in scheidingsmelding en nahuwelijk

Wat ooit zo mierzoet begon kan als een Napoleon® – weet je wel zo’n gele zuurbal met citroenzuur als kern – eindigen.

Kerst voor een samengesteld gezin

‘Ik zie als een berg tegen de feestdagen op, hoe overleef ik de Kerst?’

Grote stap voorwaarts samengesteld gezin na succesvolle zomervakantie

De vakantie én de zon hebben hopelijk ons energiepeil verhoogd en wellicht nieuwe inzichten in elkaar gegeven.

Relatieproblemen en vakantie

Het verergeren van relatieproblemen en dé vakantie ‘go together like a horse and carriage’. De bekende song van Frank Sinatra als fluitsignaal voor weer een hilarische aflevering van Al Bundy.

Keigave stiefmoeders, ze bestaan!

Bij het woord stiefmoeder hoort op de een of andere eigenaardige manier ook een bezemsteel. De heksen en bezemstelen uit de vertellingen van vroeger en uiteraard uit de prachtige Walt  Disney film ‘Bedknobs and Broomsticks”.

Communiceren in de hoofdrol bij scheidingsmelding versus ouderverstoting

Het moment waarop je je partner moet zeggen dat je wilt scheiden is niet eenvoudig. Laat dit een understatement van de bovenste orde zijn. Een bom die zeker zijn inslag zal hebben en niet te voorspelbare schade zal gaan aanrichten.

Succesvolle vakantie voor een samengesteld gezin, het kan zeker!!!!

Wellicht door het mooie weer van de afgelopen tijd (wisselvallig weer is voor ons Hollanders kennelijk de norm van mooi), heb ik de laatste weken veel mensen in mijn praktijk gesproken waarbij het vooral goed gaat;